Οι ευθύνες της κατοχής κυνηγοσκυλου!


  Με το πέρασμα του χρόνου το κράτος γίνεται όλο και πιο εφευρετικό για να αυξήσει τα έσοδα του.
Βέβαια βρίσκει και πλούσιο έδαφος για να εφαρμόσει τα εν λόγω μέτρα καθώς η ελλιπέστατη προετοιμασία εκτέλεση και σχεδιασμός της κατοχής ενός κατοικιδίου ζώου που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ειναι γεγονός..Ειναι λοιπόν φυσικό να θεσπίζονται μέτρα ως αναγκαία για να αναγνωρίσουμε πραγματικά ποσό μεγάλη ευθύνη ειναι να κατέχουμε ένα κατοικίδιο , δηλαδή να επιμορφωθουμε με το βούρδουλα , γιατί από ότι φαίνεται οι άλλες μέθοδοι απέτυχαν.
Όχι δηλαδή πως το κράτος ξαφνικά έγινε ευαίσθητο ως προς τα κατοικίδια για να λέγεται η αλήθεια αλλα μάλλον καλύτερα ταιριάζει η παροιμία ο σκοπός αγιάζει τα μέσα !Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια υπενθύμιση για τις υπάρχουσες νομοθεσίες περί κατοχής κατοικίδιων

Χωρίς λοιπόν να χρονοτριβουμε άλλο έχουν θεσπιστεί νόμοι που ορίζουν επακριβώς τον τροπο που στεγαζουμε , μεταφέρουμε καθώς και την τοποθεσία και τον ακριβή χρόνο. Συστήνεται λοιπόν είδικα σε όσους κυνηγούς που κατέχουν σκυλιά να προσέχουν τον τροπο μεταφοράς τους (ήτοι τα κλουβιά άλλοτε βλέπαμε να κρέμονται πίσω στα αυτοκίνητα ή άλλες παρόμοιες πατέντες θεωρούνται παράνομες ) , και να φροντίζουν για την ειδική σήμανση και για τα βιβλιάρια του κάθε σκύλου.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε αν μελετήσετε την εγκύκλιο 1969/100521/14.8.13
Και τον νόμο 4039/2012. Έτσι θα μπορέσετε να αποφύγετε τσουχτερά πρόστιμα καθώς και αφαίρεση της άδειας κυνηγιού σας . Εάν έχετε περαιτέρω απορίες παρακαλώ αποστείλετε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε με ένα άρθρο το συντομότερο δυνατό .                                         Καλές και ασφαλείς εξορμήσεις !


                                                       Τάσος Αλεξοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: