Η ΘΗΡΑ ΕΝ ΕΤΗ 2016


 Γεια σας και πάλι φίλοι/ες κυνηγοί! 
    Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επιστρέφουμε    με ένα άρθρο που κατά προσωπική  άποψη παραμένει διαχρονικο. Διανυοντας τις τελευταίες    ημέρες του μηνός Μαΐου και μιας  εποχής γενικώς πολυτάραχης παρακολουθούμε σταθερά και  αμετάβλητα την κατά την  επικράτεια έλλειψη –ορισμένων ατόμων- κυνηγητικής παιδείας .
  Παρατηρούμε έλλειψη ουσιαστικής φιλοσοφίας και πολιτισμού. Είμαι σίγουρος πως όποιος   διαβάζει αυτή τη στιγμή αυτό το αρθρακι με μια μάτια γύρω του ή με λίγα κλικ –όπως  άλλωστε βρήκατε και αυτό το άρθρο- μπορεί να βρει πολλά παραδείγματα , πολλά μελανά  σημεία που στηλιτεύουν την αξία του κυνηγίου , του πάθους που μοιραζόμαστε , που τόσα  χρόνια διαμορφώνει τον τρόπο ζωής μας. Θεωρώ κάποιοι/ες από εσάς σίγουρα θα έχετε  ανακαλύψει –καθώς υπάρχει πληθώρα άρθρων- το πόσο κάποιες ομάδες θέλουν να  περιορίσουν την θήρα , τους κυνηγητικούς συλλόγους , τις δασικές αρχές κλπ . Αυτά λοιπόν  σαν συνεχεία όλων των μέτρων που λαμβάνονται τα τελευταία έτη εις μείωση του κυνηγίου.          
   Καθίσταται λοιπόν κατανοητό ότι υπάρχουν άνθρωποι οι όποιοι  δεν αρέσκονται στην  ύπαρξη του κυνηγίου , και προσπαθούν μέσω μιας ψευτοκουλτουρας  να περάσουν αυτές τι  λεγόμενες "αξίες" και στα νέα παιδιά , στα σχολεία.  Αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστό είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμα υφίσταται η λαθροθηρία.  Ότι ακόμα υπάρχουν θηρευτές που αφήνουν πληγωμένα θηράματα στο πεδίο του κυνηγίου.  Ακόμα υπάρχουν  άτομα που αγνοούν διατάξεις και κανόνες του κυνηγίου. Έπειτα  διερωτόμαστε γιατί...  Γιατί καταφέρνουν ομάδες να περνούν διατάξεις που ελαττώνουν την  κυνηγητική περίοδο και τους κυνηγητικούς συλλόγους και τις δασικές αρχές ; Γιατί μειώνεται  ο αριθμός των θηραμάτων χρόνο με το χρόνο ;  Γιατί τα δάση μας δεν είναι καθαρά όπως  παλαιοτέρα ; Γιατί κάποιοι βάρβαροι πυρπολούν τα δάση μας και αυτά σταδιακά μειώνονται ;
        Γιατί και εμείς φίλοι/ες κυνηγοί μένουμε άπραγοι. Παραμένουμε απαίδευτοι σε  έννοιες    του   κυνηγίου και αγνώμονες της αγνής κυνηγητικής κουλτούρας. Η θέση μας θα  πρέπει να  είναι  διπλά στους υποστηρικτές του κυνηγίου κατά της λαθροθηρίας , κατά των  φερομένων  ως  κυνηγών – που μόνο αυτό δεν είναι-  και υπέρ την απόψεως ότι η θήρα δεν  είναι απλά η  εξασφάλιση ενός κομματιού κρέατος . Είναι κάτι παρά πολύ μεγαλύτερο από  αυτό. Ο καθένας  από εμάς το γνωρίζει καλυτέρα αυτό , το αισθάνεται. Έτσι λοιπόν ο καθένας  από εμάς θα    πρέπει να βάλει το λιθαράκι του ώστε να κτίσουμε όλοι μαζί την αξία του  κυνηγίου όπως της    αξίζει !

  Καλές και ασφαλείς εξορμήσεις ,

                                                                                Τάσος Αλεξόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: